První díl našeho seriálu, ve kterém lehce zkombinujeme téma měsíce podle čínské medicíny, výživových doporučení, zajímavostí a našich výrobků, abyste si mohli vše vyzkoušet a prožili každý měsíc příjemně a zajímavě.

Máme období pozdního, tzv. babího léta, které mu podle čínské medicíny vévodí žlutá barva. Začínáme se více zklidňovat a uzavírat do sebe, přemýšlet, hodnotit uplynulý rok...Orgány které jsou v září ohroženy, jsou slinivka a slezina. Pokud neustále přemítáme nad věcmi, které nemůžeme změnit, a máme strach, je dobré tyto orgány podpořit, například přirozeně sladkými potravinami. Typická pro toto odobí je dýně, sladká zelenina, ze které je možné připravit veliké množství pokrmů bez potřeby přílišného dochucování.

Tip na recept

Pokud máte rádi kaše, doporučujeme vám snadnou a výživnou jáhlovou kaši vařenou v mandlovém mléce, která ji přirozeně osladí. Dochutit je možné rozvařenými jablky, švestkami, nebo experimentovat s již zmíněnou dýni. Vždy přidávejte oříšky a semínka, ideálně předem namočené. Jáhly i mandlové mléko u nás nyní pořídíte v akci.

Tip pro zdraví

Vyzkoušejte včelí pyl! Včelí pyl je právem považován za téměř dokonalou potravinu, protože obsahuje mimořádné množství životně nezbytných živin: komplex biologicky vázaných vitamínů (zejm. sk. B), enzymů, minerálů, bílkoviny s kompletním obsahem aminokyselin, esenciální mastné kyseliny, antioxidanty, atd. Včelí pyl obsahuje aminokyselinu fenylalanin. Ta reguluje metabolismus tím, že vysílá tělu signály pro nižší či vyšší příjem potravy podle toho, zda tělo disponuje nadbytkem či nedostatkem živin.

Tip pro krásu

Připomeňte si vůni léta v jedinečné kombinaci bio přírodního parfému MYTAO drei, a již nikdy nebudete toužit po těch umělých. Pravé éterické oleje působí i na psychiku, a podle vůně snadno poznáte, která je ta ideální pro vás. Cedr působí antisepticky a posiluje vůli, citrusy dodávají optimismus. 

 

 Tip pro domácnost

Ještě jednou citrusy, tentokrát pro váš domov. Univerzální čistící prostředek Ecover má jemný dezinfekční účinek, využijete ho v koupelně i v kuchyni.

 

Krásné září!

Autor textu: Lucie Korbová