Už jste celí netrpěliví a napjatě čekáte, až paní Zima předá žezlo naplno do rukou teplému jaru? Těšíte se, až budete moct vyzout teplé kozačky a běhat po zahradě nebo zelené louce jen tak bosky? Nebo až si oblečete po dlouhé době své oblíbené barevné šaty?
Zlatavé paprsky probouzí k životu spící přírodu, vábí zavřené pupeny, aby se naplno rozvinuly do krásy, květiny barví do pestré palety a všechno kolem nás zahaluje do veselého tónu. Slunce vykouzlí úsměv na tváři i tomu nejzachmuřenějšímu člověku. A po uplynulých náročných měsících je úsměv potřeba mnohem více.

Podpořme imunitu pohybem na čerstvém vzduchu, vhodnou stravou a vitamínovými doplňky. Očistěte tělo i své okolí. Při procházce spojte příjemné s užitečným a pomozte odlehčit i přírodě. Vysbírejte poházené odpadky, třiďte odpad a snažte se sami minimalizovat jeho produkci – třeba bezobalovými  produkty nebo koupí výhodnějšího  balení produktů, které často užíváme.

Odlehčete také stravování. Zařaďte častěji bezmasá jídla. Vyzkoušejte například bramborové placky s kopřivou nebo křupavé cizrnové Crispins. Jsou rychle hotové a zvládne je připravit každý. Se zeleninovým salátem jsou skvělou svačinkou nebo hlavním jídlem. Ochutnejte rovněž vege burger s čočkou a bylinkami. Skvěle chutná, zasytí a je vhodný i pro celiaky.

S blížícím se Dnem matek vyvstává otázka nějakého pěkného dárku, který potěší každou z maminek. S delikátními pralinkami značky Belvas  rozhodně nešlápnete vedle. Vybírat je možno z několika druhů. Kdo není na sladké, toho jistě potěší difuzéry  značky Nobilis Tilia. Rozptylují éterické oleje pomocí vody a ultrazvuku, díky čemuž se oleje nepřepalují a zachovávají si tak všechny vlastnosti, důležité pro jejich aktivní účinek v ovzduší. Překvapit maminky můžeme též nějakou pěknou vůní – různé kombinace nabízí například značka Floramé. Tyto toaletní vody ale nejsou jen o božské vůni a parfumářském řemesle na vysoké úrovni. Jednotlivé složky disponují také aromaterapeutickými účinky. Jsou míchány z pečlivě volených éterických olejů v certifikované bio kvalitě tak, aby své účinky vzájemně podporovaly a násobily.

S úsměvem jaru vstříc!
                                                                                        Za tým Bioplanety Lenka B.