V nabídce Bioplanety i na našem blogu najdete častěji produkty i tipy především pro ženy, a tak jsme si řekli, že bychom to mohli vyvážit přehledným článkem adresovaným mužům. Je přirozené, že muži nepotřebují nabídku stovek kosmetických vychytávek a většinou je dlouhé bloumání po obchodech a zkoumání novinek nebaví (najdou se samozřejmě výjimky). Tak to zkusíme vzít ve zkratce.

Jak jste si asi všimli, v Bioplanetě jsme se vydali cestou šetrnou pro lidi, zvířata i životní prostředí, protože je to jediná udržitelná cesta do budoucnosti, pokud máme na Zemi zdravě všichni existovat. 

Péče o tělo

Na mytí určitě používáte něco dalšího kromě vody. Sprchový gel od Nobilisu zaujme netypickou nazelenalou barvou, způsobenou obsaženým avokádovým olejem. Směs éterických olejů je stejná jako v pleťovém krému a sprchový gel tak dále podporuje osobité aroma pánské řady.

Sprchový gel Speick men s bio šalvějí můžete využít i jako šampón, což z něj rázem dělá nepostradatelného pomocníka na cesty.

Do třetice modré řady zařadíme gel od Weledy, má lehkou průhlednou gelovou konzistenci a svěží vůni. Díky obsahu mentolu a rozmarýnového oleje povzbuzuje tělo i mysl již při sprchování, a to vás určitě potěší.

Pokud se trochu orientujete v aromaterapii, zaujme vás voňavá záležitost v podání sprchového gelu Tantra s afrodiziakálními účinky, který bude vonět i vaší partnerce. Důmyslná směs éterických olejů s tóny skořice a ylang-ylangu má smyslnou exotickou vůni, jež vás zavede hluboko k vašim pocitům. 

Šampony speciálně pro pány zastupuje opět jeden kus od Nobilisu. Posilující šampón splňuje jednoduché požadavky, pění, myje, nevysušuje vlasy ani pokožku, omezuje tvorbu lupů a lze ho používat každý den. Co víc si přát.

Vybírat můžeme ale i z nepánských šamponů, především z těch s neutrálnějšími vůněmi, mezi které bychom zařadili například tea tree nebo kopřivu. Plusem bude určitě i větší balení, díky kterému nepoběžíte nakupovat hned za měsíc.

Mazání

Na obličej

I muži potřebují vyživovat pokožku nejen jídlem a pitím. Lehký přírodní krém od Nobilisu je vytvořen jako mikroemulze, díky tomu se velice snadno vstřebává a vyživuje pleť až do nejhlubších vrstev. Osvěžující aroma citrusů se mísí s exotickými tóny kokosu a gardénie a kořenitým nádechem hřebíčku a pepře. Důmyslná vůně je oporou každého muže a stejně přitažlivá je i pro ženy, a to se počítá.

Zabodovat můžete s krémy Charismatický muž nebo Krásný muž. Třeba stačí už jen mít takový krém vystavený v koupelně.

Na tělo
 
Na celé tělo se nabízí tělové mléko s vůní pačuli a limetky nebo třeba kokosu.

Kdo snese na těle olej, který se nevstřebává tak rychle jako tělové mléko nebo krém, může vybírat ze základních nosných olejů jako třeba mandlového nebo makadamiového, který se dá i jíst.

Pro sportovce se hodí olej s arnikou, který prohřívá a posiluje tkáň, odstraňuje svalové napětí a ztuhlost. 

A pro znalce vůní doplníme Tantra řadu olejem s afrodiziakální vůní, který využijete i jako masážní olej.

Vůně

Vůně v nějaké podobě dnes používá snad každý muž. Vyberete si, ať už dáváte přednost tuhým deodorantům, roll-onům, sprejům (jen ve skle s pumpičkou) nebo toaletním vodám. 

Z tuhých deodorantů v Bioplanetě můžete vybírat přímo s pánskou vůní, nebo vás osloví vůně tea tree?

Kuličkové deodoranty jsou v širší nabídce, doplníte si zde pánskou řadu od Nobilisu, nebo vás zaujme ten s vůní cedru a santalu?

Zajímavou věcičkou může být tuhý krystal bez vůně, který se používá tak, že se lehce namočí a vodou a nanese.

Přírodní deodorant Salt of the Earth je vyroben z čistě minerálních solí, které nám dává matka Země. Deodorant obsahuje 100% Potassium Alum - antibakteriální minerální sůl, která se používá pro ochranu před zápachem již po několik staletí. Díky tomu, že není parfémován, můžete ho skvěle zkombinovat s použitím oblíbené toaletní vody nebo parfému.

Na závěr slíbený sprej, s vůní šalvěje, tymiánu a rozmarýny.

Na naší prodejně můžete vyzkoušet i řadu parfémovaných vod speciálně pro muže, ze kterých si vybere jistě každý.

Holení

Zapomenout nesmíme na pánskou výsadu, kterou je holení obličeje. 

Pořídíte u nás první pěnu na holení, která splnila kritéria přírodní kosmetiky, s nenapodobitelnou vůní valeriánu, nebo holící krém. Přírodní holící krém je hustý nestékavý a s vodou vytváří výborně skluznou vrstvu pro ideální holení.

Po holení využijete osvěžující vodu, která obnovuje přirozenou rovnováhu právě oholené pokožky, obzvláště při mokrém holení. Pokud dáváte přednost krémům, potešíme i vás voňavým balzámem. Účinná směs bioaktivních látek v podobě kvalitních rostlinných a éterických olejů a D-Panthenolu pokožku po holení zklidňuje, zjemňuje a regeneruje. Přírodní balzám je velmi jemný, lehce se roztírá a snadno se vstřebává. Obsahuje jojobový olej, který reguluje vlhkost pokožky a také unikátní tamanu olej. Tamanu olej se tradičně využívá při péči o pokožku po holení. Směs éterických olejů je stejná jako v pleťovém krému a oba výrobky se tak synergicky doplňují.

Pro eko nadšence přidáváme tip na závěr: rozložitelné zubní kartáčky!

Zero Waste je ten nejkrásnější bambusový kartáček na trhu. Bude se vaší koupelně nádherně vyjímat. Jeho zelené štětinky vám budou každý den připomínat, s jakým záměrem byl vyvinut - přispět zdravější přírodě a snížení plastového odpadu.

Nebo ještě lépe 4 v 1: Žvýkačka, bonbón, ústní voda a kartáček zároveň. To je Přírodní zubní kartáček na čištění a bělení zubů Siwak.

Pište nám na facebook, čím jsme vás inspirovali a co vám naopak chybělo :)

Text: Lucie Korbová